A demokraták Kaliforniában már nem Dianne Feinstein szenátori jelölését támogatják

Külföld, 2018.07.17

A Demokrata Párt Kaliforniában nem támogatja többé Dianne Feinsteint, a párt 85 éves szenátorasszonyát - jelentette be a párt hétfő este.

Az őszi félidős választásokon a párt az 52 éves, Los Angeles-i Kevin de Leónt, a helyi törvényhozás szenátorát biztosította támogatásáról, ami meglepte az amerikai közéletet.

Sajtójelentések szerint a San Franciscó-i Feinstein soha nem volt különösebben népszerű a demokrata szavazóbázis körében, miközben de León élvezi a Kaliforniában befolyásosnak tartott szakszervezetek támogatását is. Az amerikai születésű, de guatemalai és mexikói felmenőktől származó Kevin de León személyében 130 év óta először lesz spanyolajkú szenátorjelöltje Kaliforniának.

Az első kommentárok szerint Kevin de León jelölése beleillik a Demokrata Párt megújulási törekvéseinek sorába. Ez a megújulás eddig elsősorban fiatalabb jelöltek indítását jelentette, az eddigi előválasztásokon is főleg fiatal, a politikába "kívülről" érkező demokrata jelöltek arattak győzelmet.

Elemzők ugyanakkor utalnak rá, hogy Dianne Feinsteint még nem lehet "leírni", mert - ahogyan a The New York Times című lap fogalmazott - "Kaliforniában intézménynek számít", és az állam demokrata párti kormányzója, Jerry Brown őt támogatja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!