A francia védelmi miniszter elfogadhatatlannak nevezte a női tanulók elleni zaklatásokat a legjelentősebb katonai akadémián

Külföld, 2018.03.23

Florence Parly francia védelmi miniszter elfogadhatatlannak nevezte a diáklányok elleni zaklatásokat a Saint-Cyr katonai akadémia előkészítő tanfolyamain, miután a Libération című napilap pénteken nyilvánosságra hozta ezeket. A tárcavezető intézkedéseket ígért a legjelentősebb francia katonai oktatási intézmény "hangos kisebbsége" ellen.

"Elfogadhatatlan, hogy a XXI. században fiatal lányok ilyen diszkriminációnak essenek áldozatul" - mondta a miniszter az RTL rádióban a baloldali napilapban a Saint-Cyr-l'École katonai gimnázium végzős hallgatóinak beszámolóira reagálva.

"Részemről zéró tolerancia működik. Megduplázzuk az erőfeszítéseinket azért, hogy ez a kisebbségi magatartás, mert egy hangos kisebbségről van szó, eltűnjön" - hangsúlyozta. Florence Parly szerint elképzelhető, hogy kizárják a zaklató diákokat, illetve szankciókat kezdeményeznek azon tanárokkal szemben, akik nem lépnek fel a zaklatásokkal szemben.

"Három éve minden oktatási intézményt ellenőrzünk, és számos működési zavart feltártunk, köztük súlyosakat is" - hívta fel a figyelmet a tárcavezető. "Intézkedések születtek, de egyes intézményekben, különösen egyben, az elfogadhatatlan magatartás folytatódik. Számíthatnak arra, hogy eltökélt leszek a szükséges intézkedések meghozatalában" - tette hozzá.

A Libérationban megjelent tanúvallomások szerint a katonai akadémia előkészítő osztályaiban "a szexizmus rendszerszintűvé vált, szinte büntetlenül" egy ultrakonzervatív diákokból álló csoport miatt, amelynek tagjai minden eszközzel meg kívánják akadályozni, hogy a tiszti pályára készülő lányok folytassák a tanulmányaikat az akadémián.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!