A Junoszty Minszk Európa egyetlen döntőző hokibajnoka

Külföld, 2020.04.04

A fehérorosz Junoszty Minszk lett Európa egyetlen olyan jégkorongcsapata, amely a döntőben, játékkal vívta ki a bajnoki címet.

A nemzetközi szövetség szombati híre szerint a Junoszty 4-1-es összesítéssel bizonyult jobbnak a Sahtyor Szoligorszknál, az ötödik mérkőzés hosszabbításban dőlt el a címvédő fővárosiak javára.

Európában a fehérorosz bajnokság volt az egyetlen, amely nem állt le a koronavírus-járvány miatt. Aljakszandr Lukasenka köztársasági elnök egy múlt heti amatőr hokitornán, ahol maga is játszott, úgy nyilatkozott: "Nem értem, miért állnánk le? Itt nincs vírus. Ez olyan, mint egy fagyasztó, a legjobb dolog az egészségre. A sport, különösen a jégen űzött sport a legjobb ellenszer bármilyen vírusra."

A fehérorosz hokibajnokság rájátszása nézők előtt zajlott, átlagban 800-900 szurkoló volt kinn a meccseket, egyedül a döntő ötödik felvonásán voltak csak kevesebben, 239-en.

A többi európai bajnokságban vagy nem hirdettek bajnokot, vagy pedig megállapították a végeredményt. A magyar bázisú Erste Ligában - amely az elődöntőnél tartott - megosztva az FTC-Telekomot és a Sport Club Csíkszeredát tekintik bajnoknak, bronzérmeseknek pedig a Gyergyói HK-t és az UTE-t. Az idei szezon magyar bajnoka az FTC, ezüstérmese az UTE, a bronzérmes pedig a Dunaújvárosi Acélbikák.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!