A Fehér Ház változatlanul támogatja az Oroszország, Irán és Észak-Korea elleni szankciókról szóló törvénycsomagot

Külföld, 2017.07.27

Az Egyesült Államok kormányzata változatlanul támogatja az Oroszország, Irán és Észak-Korea elleni szankciókat tartalmazó törvénycsomagot - erősítette meg Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője csütörtökön.

Sanders szokásos napi sajtótájékoztatón közölte, hogy - Anthony Scaramucci kommunikációs igazgató csütörtök reggeli nyilatkozatának sejtetéseivel ellentétben - Donald Trump amerikai elnök és kormányzata töretlenül támogatja a szankciós törvénycsomagot, amelyet a képviselőház szerdán szavazott meg, a szenátus pedig várhatóan még a héten elfogad.

A szóvivő az újságírókat külön megszólítva sajtótájékoztatóját így zárta: "Srácok, szerettek Oroszországról beszélni, de ma, amikor igazán lehetett volna kérdés Oroszországról, egyetlenegy sem hangzott el". A sajtóértekezleten az újságírók elsősorban a Jeff Sessions igazságügyi miniszter esetleges lemondatásáról szóló sajtóinformációkról és Reince Priebus, a Fehér Ház kabinetfőnöke elleni támadásokról kérdezték a szóvivőt.

Huckabee Sanders "hamis híreknek" minősítette a Sessions miniszter menesztéséről szóló információkat, és nem akart részletekbe bocsátkozni az elnök Sessionst bíráló Twitter-bejegyzéseiről. Hasonlóképpen kitért a válasz elől azokra a kérdésekre, amelyek azt feszegették, bízik-e Donald Trump a kabinetfőnökében, Reince Priebusban. Anthony Scaramucci igazgató ugyanis Twitter-üzenetekben azzal vádolja Priebust, hogy ő szivárogtat ki híreket a sajtónak a Fehér Házból. Sarah Huckabee Sanders leszögezte: a Fehér Házban sokféle gondolkodású ember dolgozik, aki nem mindig ért egyet. "Nem egyengondolkodásúak dolgoznak itt, mint az előző kormányzatban" - fogalmazott, azt állítva, hogy az elnök amúgy is szereti, ha a munkatársai versengenek egymással, bátorítja is őket erre. "Az emberek azért dolgoznak itt, mert szeretik az elnököt és szeretik ezt az országot" - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!