A Fehér Házban hetente bibliaórákat tartanak Trump részvételével

Külföld, 2017.08.01

A Fehér Házban hetente bibliaórákat tartanak s ezeken részt vesz Donald Trump amerikai elnök is - jelentette hétfőn a CBN keresztény hírcsatorna.

A CBN kommentárjában megjegyzi: "milyen nagyszerű kormányzatunk van!". A televízió hangsúlyozta azt is, hogy álláspontja szerint Trump-adminisztráció az amerikai történelem "leginkább evangéliumi keresztény" kormányzata.

A heti Biblia-órákon Donald Trump mellett részt vesz Mike Pence alelnök is, akit a keresztény jobboldal egyik vezető személyiségeként tartanak számon, továbbá Tim Price, az egészségügyi és emberi erőforrások minisztere, Betsy DeVos, oktatási miniszter, Sunny Perdue, az agrártárca vezetője, Jeff Sessions, igazságügyi miniszter és a CIA vezetője, Mike Pompeo is.

Az órákat Ralph Drollinger, az NBA egyik volt sztárja vezeti. Visszavonulása után Drollinger - maga is evangéliumi keresztény - létrehozta a Capitoliumi Lelkészséget, amely 40 állam törvényhozásában tart bibliaórákat. A szervezet a washingtoni képviselőházban és a szenátusban is hetente tart bibliafoglalkozásokat. A Fehér Házban - mint Drollinger a CBN-nek adott interjújában elmondta - hetente mintegy tucat politikus és munkatárs vesz részt a foglalkozásokon.

Drollinger egyébként könyvet is írt, mely tavaly jelent meg Amerika újjáépítése - A bibliai útmutatás címmel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!