A jövő évi magyar parlamenti választással kapcsolatos tájékoztató kampányt indít az erdélyi Eurotrans Alapítvány

Külföld, 2017.07.19

A jövő évi magyarországi parlamenti választáson szavazni óhajtó, magyar állampolgársággal rendelkező erdélyi magyaroknak szóló tájékoztató kampányt indít az erdélyi Eurotrans Alapítvány - közölték szerdán a kezdeményezők.

Az alapítvány a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ) partnerségben bonyolítja le a tájékoztató jellegű kampányt, amelyről az RMDSZ szerdai hírlevele számolt be. A kampány célja a szavazáshoz szükséges tudnivalók ismertetése.

Emlékeztetnek, hogy a magyar állampolgársággal rendelkező erdélyi magyarok levélben szavazhatnak, ami előzetes regisztrációhoz kötött. Nagy Zoltán Levente, az Eurotrans Alapítvány elnöke szerint ez a szavazási forma szokatlan az erdélyi magyarok számára, ezért nyújtanak segítséget a szavazással kapcsolatos tudnivalók ismertetésében. A márciusáig tartó regisztrációs kampány célja, hogy mindenki, aki élni szeretne szavazati jogával, az előírásoknak megfelelően tehesse meg, és ne ütközzön formai hibába - magyarázta az alapítvány elnöke.

A választásokon való érvényes részvételhez három feltételnek kell teljesülnie: a szavazónak rendelkeznie kell magyar állampolgársággal, regisztrálnia kell, illetve vissza kell juttatnia a szavazólapot a megadott határidőig.

Az Eurotrans Alapítványt az RMDSZ hozta létre, és 2015. februárja óta segít a kedvezményes honosításban azoknak az erdélyi magyaroknak, akik kérik a magyar állampolgárságot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!