A kárpátaljai Csap alpolgármestere cáfolja, hogy állampolgársági ügy miatt mondott le tisztségéről

Külföld, 2017.03.23

Cáfolta Balogh Oszkár csapi alpolgármester csütörtökön az MTI-nek nyilatkozva, hogy állampolgársági ügy miatt mondott volna le tisztségéről, miként azt előzőleg a kárpátaljai ukrán média állította.

Balogh Oszkár elmondta, azért távozik a hivatalból, mert a település életét meghatározó stratégiai kérdésben nem jutott egyetértésre a városvezetéssel.

Kárpátaljai ukrán hírportálok előzőleg arról számoltak be, hogy az alpolgármester azért köszönt le tisztségéről, mert az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) erre felszólította állítólagos magyar állampolgársága miatt.

Az alpolgármester az MTI-nek elmondta: az egészből annyi igaz, hogy március 9-én - a törvény által biztosított két hét felmondási idővel - kérvényezte a tisztségéből történő elbocsátását.

"A távozásomról azt követően döntöttem, hogy nem jutottam egyetértésre a város vezetésével a Csap életében stratégiai jelentőségű - évtizedek óta megoldatlan - vízellátás rendszerének magyarországi és európai uniós támogatással történő kiépítését illetően, amit választási programomban vállaltam" - hangsúlyozta. Balogh Oszkár szerint az is jelzi, hogy minden alapot nélkülöz a lemondásának okáról szóló hír, hogy csütörtökön még a hivatalában van, mert nem telt le a felmondási ideje.

A csapi alpolgármester szerint az ukrán média azért kreált szenzációt a felmondásából, mert az egybeesett a kettős állampolgárság kérdése körüli helyzet kiéleződésével Ukrajnában, és - mint hangsúlyozta - annak nincs semmilyen köze "bizonyítatlan eredetű, hiteltelen videofelvételekhez".

Ukrajnában az alkotmány tiltja a kettős állampolgárságot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!