A magyar-osztrák kereskedelmi kapcsolatokról tárgyalt Szijjártó Péter az osztrák pénzügyminiszterrel

Külföld, 2017.05.08

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten tárgyalt Hans Jörg Schelling osztrák pénzügyminiszterrel, akivel a kétoldalú kereskedelmi kapcsolatokat is megvitatták - közölte a tárca az MTI-vel.

Azt írták: Magyarországnak kiemelten fontos az Ausztriához fűződő gazdasági, kereskedelmi kapcsolatok folyamatos fejlesztése, hiszen tavaly Ausztria volt hazánk második számú kereskedelmi partnere, a kereskedelmi forgalmunk az év végére elérheti a 10 milliárd eurót, és a Magyarországon működő 3000 osztrák vállalat 70 ezer magyar embernek ad munkát.

A felek egyetértettek abban, hogy a schengeni zóna zavartalan működése elengedhetetlen az Európai Unió versenyképességének javításához, ehhez pedig az EU külső határainak megvédésére van szükség.

A külügyminiszter biztosította a pénzügyminisztert arról, hogy Magyarország a jövőben is eleget tesz a schengeni tagságból fakadó kötelezettségeinek. Senkinek nem engedjük, hogy illegálisan lépjen Magyarország területére - hangsúlyozták a tárca közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!