A magyar kultúra napja - A határon túli magyarság a téma Bécsben

Külföld, 2018.01.22

A határon túli magyarság köré csoportosulnak a bécsi Collegium Hungaricum magyar kultúra napi programjai, amelyre hétfő este várják a közönséget.

Orbán János Dénes író, költő, az Előretolt Helyőrség Íróakadémia vezetőjének ünnepi beszéde után Dohnányi Ernő Intermezzo című darabját hallgathatja meg a közönség Miskei László zongoraművész előadásában - közölte a Balassi Intézet hétfőn az MTI-vel.

A program az Előretolt Helyőrség Íróakadémia székely íróinak, Demeter Szilárd, Molnár Vilmos, Muszka Sándor és Sántha Attila pódiumbeszélgetésével folytatódik Orbán János Dénes moderálásával.

Az íróakadémia a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. első nagyszabású tehetségkutató és tehetséggondozó projektje, amelynek elsődleges célja az esélyegyenlőség megteremtése, a távolságok áthidalása, valamint a szociális helyzetből adódó akadályok legyűrése. Az íróakadémia bármely magyarlakta településről jelentkező tehetségnek igyekszik megadni az esélyt és a lehetőséget, hogy megvalósíthassa elképzeléseit.

A program két felvidéki divattervező, Bráz Noémi és Virág Anita kollekciójának bemutatójával folytatódik.

Bráz Noémi Budapesten, Virág Anita pedig Pozsonyban alkot és él, mindkettejük kollekcióját fiatalosság és lendületesség jellemzi.

A magyar kultúra napját Magyarországon 1989. óta minden év január 22-én ünneplik arra emlékezve, hogy 1823-ban Kölcsey Ferenc ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!