A nagyváradi önkormányzat megháromszorozta a Szent László Napok támogatását

Külföld, 2018.03.02

Az eddigi támogatás közel háromszorosával támogatja a nagyváradi önkormányzat a Szent László Napok idei megrendezését - írja pénteki számában a Krónika erdélyi magyar napilap.

A Kolozsvári Magyar Napok mintájára idén - június 22-24. között - hatodik alkalommal megtartandó rendezvénysorozat a tavalyi 36 ezer lej (2,52 millió forint) után idén 90 ezer lej (6,3 millió forint) támogatásban részesül a helyi költségvetésből.

Zatykó Gyula, a rendezvény főszervezője úgy vélte, a megnövelt támogatás azt jelzi, hogy a város fontosnak tartja a rendezvényt.

A Krónikának arról számolt be, hogy más magyar érdekeltségű rendezvények is jelentős támogatást kapnak a várostól 2018-ban. Az önkormányzat a Festum Varadinum rendezvénysorozatot és az augusztus 20-i debreceni virágkarnevál kocsiainak a nagyváradi felvonulását is támogatja. Az önkormányzat turisztikai irodája ugyanakkor idén is megszervezi a kisebbségek ünnepét, amikor a szlovák, zsidó és magyar közösség hagyományait, kultúráját és konyháját ismerhetik meg a nagyváradi várba látogató turisták.

A nagyváradi önkormányzat idén mintegy négymillió lejt (280 millió forint) költ különböző rendezvények támogatására, azt remélve, hogy ezek révén is sikerül növelni a városba látogató turisták számát.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) által vezetett nagyváradi önkormányzat olyan körülmények között növelte a magyar rendezvények támogatását, hogy közben a PNL éles harcot vív a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és a Szociáldemokrata Párt (PSD) Bihar megyét vezető koalíciójával. A nagyváradi polgármesteri hivatal magyar ügyekért felelős tanácsadói tisztségét Zatykó Gyula tölti be, aki egyben az RMDSZ ellenzékeként működő Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) országos alelnöke is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!