A palesztin-izraeli tárgyalások újrakezdéséről tárgyalt Trump veje Netanjahuval

Külföld, 2017.06.21

Jared Kushner, Donald Trump amerikai elnök veje és vezető külpolitikai tanácsadója, közösen Jason Greenblatt különleges közel-keleti megbízottal találkozót tartott szerda délután Jeruzsálemben Benjámin Netanjahu miniszterelnökkel a palesztin-izraeli tárgyalások újraindítása érdekében - jelentette a Jediót Ahronót című izraeli újság honlapja, a ynet.

A megbeszélésen jelen volt David Friedman, az Egyesült Államok Izraelbe, és Ron Dermer, Izrael Washingtonba delegált nagykövete is. Kushner csak mintegy húszórás villámlátogatásra érkezett, és Jeruzsálemből azonnal Rámalláhba sietett, hogy Mahmúd Abbász palesztin elnökkel folytasson tárgyalásokat a felek álláspontjának megismerésére és egymáshoz közelítésére. Az amerikai vendég ezután haladéktalanul visszatér Washingtonba, hogy beszámoljon tárgyalásainak eredményeiről Donald Trumpnak - értesült az izraeli sajtó.

"Ez lehetőség arra, hogy elérjük közös célunkat, a biztonságot, a gazdasági virágzást és a békét"- mondta Netanjahu az amerikai tárgyalódelegációt üdvözölve, de a zárt ajtók mögött elhangzott beszélgetés részleteiről nem tartottak sajtótájékoztatót, és az izraeli médiának nem adtak információkat.

Trump elnök az izraeliek és a palesztinok közötti béke megteremtését "végső megállapodásnak" nevezte, és hivatalba lépése óta kiemelkedően fontosnak tekinti. Ennek szellemében első külföldi útjának egyik állomása szintén Izrael és a Palesztin Hatóság meglátogatása volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!