A USAID amerikai fejlesztési ügynökség korábbi igazgatója lesz a UNICEF vezetője

Külföld, 2017.12.22

Henrietta Fore, a USAID amerikai nemzetközi fejlesztési ügynökség korábbi igazgatónője lesz a UNICEF új vezetője - jelentette be pénteken António Guterres ENSZ-főtitkár szóvivője.

A UNICEF, az Egyesült Nemzetek Gyermekalapja, amelynek elsődleges feladata a gyermekjóléti és egészségügyi szolgáltatások fejlesztése szerte a világban. Székhelye New Yorkban, a világszervezet központjában van. A szervezetet 2010 óta a szintén amerikai Anthony Lake akadémikus, volt diplomata irányította.

A 69 éves Fore korábban az amerikai magán-, és állami szektorban egyaránt dolgozott, tapasztalatokat szerzett nemkormányzati szervezeteknél is. A USAID irányítása mellett ő foglalkozott az amerikai külügyminisztériumban a nemzetközi segélyek ügyeivel is. Jelenleg a Holsman International ipari és pénzügyi csoport elnök-vezérigazgatója.

ENSZ-főtitkárrá választásakor António Guterres azt ígérte, hogy a korábbiaknál jóval több nőt nevez ki döntéshozói posztokra. Pillanatnyilag az ilyen pozícióknak csak mintegy egynegyedét töltik be nők.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!