A V4-ek tiszteletére rendez koncertet a Collegium Hungaricum Bécs

Külföld, 2017.11.28

A Visegrádi Csoport (V4) tiszteletére szervez koncertet a Collegium Hungaricum Bécs (CHB) szerdán a Musikvereinben, ahol magyar, cseh, lengyel és szlovák zenészek játékát élvezheti a közönség.

A Visegrádi Együttműködés egy olyan, a középkor óta fennálló, jól működő szövetség, amely összeköti Lengyelországot, Csehországot, Szlovákiát és Magyarországot. 2017. július 1-jétől Magyarország immár ötödik alkalommal tölti be a Visegrádi Csoport, a V4 elnökségét - emlékeztet a Collegium Hungaricum Bécs által az MTI-hez kedden eljuttatott közleménye.

Ebből az alkalomból az idei Intonation koncertet a CHB és a bécsi magyar nagykövetség a V4-tematikának szenteli. A Collegium Hungaricum a V4-elnökség alkalmából az ausztriai cseh, szlovák és lengyel kulturális intézeten keresztül hívott meg az adott országokból kiváló zenészeket, akik a felkérés szerint saját nemzeti zeneszerzőik műveit adják elő.

Magyarországról Ránki Fülöp zongoraművész lép fel, Lengyelországból Mateusz Kasprzak-Labudzinski (hegedű) és Piotr Kopczynski (zongora), Szlovákiából Milos Biháry (zongora), Csehországból pedig Martin Skubal vesz részt a koncerten.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!