Amerikai előválasztás - Trump fontolgatja a republikánusok elnökjelölt-állító konvenciója áthelyezését

Külföld, 2020.05.25

Donald Trump amerikai elnök fontolgatja a republikánusok elnökjelölt-állító konvenciója helyszínének áthelyezését, amennyiben a rendezvénynek otthon adó Észak-Karolina demokrata párti kormányzója nem indítja újra a tagállam mindennapi életét. Trump erről  több bejegyzést tett közzé a Twitteren hétfőn reggel.  

A Republikánus Párt elnökjelölt-állító konvencióját a tervek szerint augusztus 24-27 között tartják az észak-karolinai Charlotte városában. "Sajnos, a demokrata párti Roy Cooper kormányzó még mindig a lezárás hangulatában él" - írta Donald Trump. Majd leszögezte: több ezernyi republikánus készül örömmel arra, hogy Észak-Karolinába utazzék augusztusban, ezért szerinte az észak-karolinai kormányzónak azonnal választ kell adnia arra, hogy vajon a konvenció helyszínét teljes mértékben igénybe vehetik-e a résztvevők. "Ellenkező esetben arra kényszerülünk, hogy akaratunk ellenére másik helyszínt találjunk a Republikánus Országos Konvenció megtartásához" - írta az elnök.

Donald Trump jó ideje a tagállamok fokozatos gazdasági újraindítását szorgalmazza, arra hivatkozva, hogy a lezárás nem tartható fenn sokáig, az egészséghez a gazdaság egészségre is szükség van. Az Egyesült Államok ötven tagállamában kisebb, vagy nagyobb mértékben ugyan, de már mindenütt megkezdődött a járvány miatt hozott szigorú intézkedések enyhítése. Észak-Karolina az enyhítések meghozatalában egyelőre az utolsók között van.

A Demokrata Párt elnökjelölt-állító konvencióját Wisconsinban tervezték megtartani, de a legutóbbi információk szerint a párt minden valószínűség szerint interneten szervezi meg a rendezvényt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!