Amerikai előválasztások - Floridában lesz a republikánusok elnökjelölt-állító konvenciója

Külföld, 2020.06.12

A floridai Jacksonville-ben lesz a republikánusok elnökjelölt-állító konvenciója - jelentette be csütörtökön a Republikánus Országos Bizottság (RNC) elnöke, Ronna McDaniel.

A párt elnöknője közleményt adott ki, amelyben úgy fogalmazott: "Florida nemcsak megkülönböztetett helyet foglal el Donald Trump szívében, mivel ez a szűkebb hazája, hanem meghatározó jelentőségű is a győzelemhez vezető úton 2020-ban". McDaniel "nagyszerű ünnepet" és "gazdasági fellendülést" ígért Floridának a konvenció megrendezésével.

A republikánusok elnökjelölt-állító konvencióját eredetileg az észak-karolinai Charlotte-ban tervezték, de Roy Cooper, az állam demokrata párti kormányzója kijelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt nem tudnak minden résztvevőt fogadni, és a konferencia csak korlátozott létszámú vendéggel, szigorú óvintézkedések közepette tartható meg. A Republikánus Párt vezetősége ugyan részletes tervet adott le az óvintézkedéseket illetően, de végül nem sikerült egyezségre jutnia Cooper kormányzóval.

Georgia és Florida vetélkedett a konvenció megrendezéséért. Lenny Curry, Jacksonville polgármestere, aki korábban a Republikánus Párt floridai elnöke volt, kifejezetten lobbizott a konvencióért, és Ron DeSantis, Florida republikánus kormányzója is támogatta az ötletet.

Bár a konvenció hivatalos ügyeinek intézése és találkozói Charlotte-ban lesznek, a jelentős beszédeknek és felszólalásoknak Jacksonville ad otthont. Donald Trump elnök is az észak-floridai nagyváros 15 ezres arénájában mondja majd el az elnökjelöltséget elfogadó beszédét augusztus 17-én.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!