Amerikai vezérkari főnök: Washington nem tartja provokációnak, sem fenyegetésnek az újabb észak-koreai rakétakísérletet

Külföld, 2020.04.15

Washington nem tartja provokációnak, sem fenyegetésnek az újabb, kedd reggeli észak-koreai rakétakísérletet - jelentette ki Mark Milley tábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának vezetője a Pentagonban újságíróknak.

A tábornok szerint az elindított - és tengerbe zuhant - rakéták nem jelentettek fenyegetést az Egyesült Államok és szövetségesei biztonságára.

"Szerintem ez inkább az Észak-Koreában zajló ünneplésekkel volt összefüggésben, mintsem bármilyen szándékos provokáció lett volna" - mondta a tábornok. Elmondta, hogy a rakéták rövid hatótávolságúak voltak.

Észak-Koreában szerdán ünnepségsorozattal emlékeznek meg a rendszer alapítója, Kim Ir Szen - a jelenlegi vezető, Kim Dzsong Un nagyapja - születésének a 108. évfordulójáról. Az amerikai hadvezetés szerint az ünnepség alkalmából indítottak el kedden - feltételezhetően az ország keleti részén fekvő egyik településről - több, rövid hatótávolságú rakétát, és Szuhoj vadászgépekről föld-levegő rakétákat. Ezek mindegyike a Japán-tengerbe hullott.

A rakétakísérletekről a dél-koreai hadsereg tett először jelentést.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!