Amerikai elnökválasztás - Donald Trump kitart egy korábbi szépségkirálynő elleni hadjárata mellett

Külföld, 2016.09.30

Donald Trump kitart az egyik korábbi szépségkirálynő elleni hadjárata mellett. Az amerikai republikánus elnökjelölt, aki napok óta ostorozza a venezuelai származású Alicia Machadót, pénteken egy Twitter-bejegyzésében "gusztustalannak" nevezte őt, később pedig a nőről készült szexvideók nyilvánosságra hozását ígérte.

A venezuelai születésű, de amerikai állampolgárságú Machado - az 1996-os Miss Universe szépségverseny győztese - ügyét Hillary Clinton hozta elő a hétfői elnökjelölti vitán, annak alátámasztására, hogy Trump hogyan bánik a nőkkel. Trump korábban "Malacka kisasszonynak" nevezte Machadót. A politikus demokrata párti vetélytársa, Hillary Clinton szerint azonban a jelző nem az egykori szépségkirálynő súlygyarapodásának szólt, hanem annak, hogy Alicia Machado spanyolajkú, vagyis Trump hátrányosan megkülönbözteti a spanyol ajkúakat.

Donald Trump nem hagyta annyiban, s egész héten - hol kisebb, hol nagyobb erővel - támadta Machadót, megismételve, hogy a nő a Világszépe titulus elnyerése után elhagyta magát és meghízott. Péntek hajnalban szétküldött Twitter-bejegyzésében a republikánus elnökjelölt kérdésbe fogalmazva állítását azt írta: "Vajon a csalárd Hillary azért segítette amerikai állampolgársághoz a gusztustalan Alicia M-t (ellenőrizni a múltját és a szexvideóit), hogy segíthessen neki a vitában?". Majd úgy vélekedett, hogy Clinton stábja nem volt tisztában Machado múltjával, a nő becsapta őket.

Machado a héten több interjúban úgy arról nyilatkozott, hogy Donald Trump mennyire megalázta őt. Közben a Politico című lap megírta, hogy a volt szépségkirálynő sikamlós valóságshow-műsorokban vett részt, a Playboy mexikói kiadásában pedig meztelen fotói jelentek meg.

David Axelrod, Barack Obama demokrata párti elnök választási kampányának vezetője szerint Trump lépre ment, Clinton kampánystábja csapdát állított neki, ő pedig nem tud kimászni belőle. Axelrod a CNN hírtelevíziónak nyilatkozva beszélt arról, hogy Trump már a negyedik napja tartja napirenden a témát, amellyel csak árt magának. "A Clinton-kampány nem is kérhetett volna ennél többet" - mondta Axelrod, majd kifejtette, hogy szerinte Trump tanácsadói bizonyosan nem ezt tanácsolják neki, és Trump a saját feje után ment.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!