Amerikai elnökválasztás - Reagan volt tanácsadója: Clinton lesz az elnök, de nagyon komoly gazdasági bajok várnak rá

Külföld, 2016.10.25

Ronald Reagan néhai amerikai elnök egykori gazdasági főtanácsadója, David Stockman szerint Hillary Clinton lesz az Egyesült Államok következő elnöke, de nagyon komoly gazdasági bajokat örököl.  

David Stockman a republikánusokhoz közel álló Fox televízióban fejtette ki véleményét. Meggyőződése szerint a demokraták győzelmi mámora rövid életű lesz, mert az amerikai gazdaság katasztrofális helyzetben van. "Erről a kampányban hallgatnak" - szögezte le a Fox televízióban a gazdasági szakember.

Stockman szerint Trumpnak "nincs igaza, amikor azt mondja, hogy a maga módszerei szerint kiránthatja a gazdaságot a bajból. Egy sor javaslatával egyetértek, de olyan nincs, hogy valakinek saját módszerei vannak a gazdaság rendbetételére". A Fehér Ház költségvetési hivatalának volt vezetője szerint nem lehet növelni a védelmi kiadásokat, és jobb bevételi forrásokat kell keresni, mint a jelenlegi adóbevételekből származók. Stockman úgy vélte, hogy Clintonnak "egyáltalán nincs megoldási javaslata, csak ugyanaz, mint eddig volt". Majd hozzátette: "őszintén szólva, a versenynek már vége, Clinton fog győzni". David Stockman azt jósolta, hogy a következő négy évben recesszió lesz az Egyesült Államokban, tőzsdekrach várható és a deficit nemsokára több ezer milliárd dollárra rúg. "Mindez Hillary Clinton fejére hullik vissza" - tette hozzá. S egyúttal leszögezte azt is: a politikai elit mindent megtesz majd azért, hogy ellenálljon a kihívásoknak. Közben hétfőn újabb felméréseket tettek közzé - a többi között a Quinnipiac egyetemét -, melyek szerint a hagyományosan konzervatív Colorado államban is Clintoné lehet a győzelem. Közben az amerikai liberális értelmiség tekintélyes hetilapja, a The New Yorker is Hillary Clinton mellett tette le a voksát: szerkesztőségi állásfoglalásban biztosította támogatásáról a demokrata párti elnökjelöltet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!