Amerikai rasszista weboldalt kapcsolt le Oroszország

Külföld, 2017.08.17

Oroszország lekapcsolta a The Daily Stormer című, fehér felsőbbrendűséget hirdető amerikai weboldalt, miután az ".ru" végződésű domainnévvel jelent meg az interneten - közölte csütörtökön az orosz tömegkommunikációs és távközlési hatóság (Roszkomnadzor) .

A náci Der Stürmer propagandalap mintájára elnevezett weboldal bírálatok kereszttüzébe került az Egyesült Államokban, miután támogatta a Virginia állambeli Chralottesville-ben megtartott rasszista megmozdulást. A Google a héten letiltotta a The Daily Stormer amerikai tartományregisztrációját.

Andrej Zsarov, a Roszkomnadzor vezetője a hatóság döntését azzal indokolta, hogy a weboldal a neonáci ideológiát népszerűsíti, valamint faji, nemzeti és egyéb típusú társadalmi viszályt szít. Hozzáfűzte, hogy Oroszország "rendkívül szigorú" szabályozással lép fel a szélsőségességnek a világhálón való megjelenése ellen.

Az amerikai weboldal törlését csütörtöki sajtóértekezletén Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő is megerősítette. Egyúttal hasonló fellépésre hívta fel a többi országot, ha Oroszország a területén szélsőséges tevékenységre uszító online kiadványok megszűntetését kéri tőlük.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!