Angela Merkel gratulált az új lengyel kormányfőnek

Külföld, 2017.12.12

Az Európai Uniónak (EU) és a NATO-nak is a hasznára válik a konstruktív német-lengyel együttműködés - írta Angela Merkel német kancellár Mateusz Morawieckinek a lengyel kormányfői kinevezéséhez gratuláló levelében.

A német kormány sajtószolgálata által kedden nyilvánosságra hozott levélben a kancellár sok szerencsét és sikert kívánt a lengyel miniszterelnöknek a felelősségteljes munkájához, és kiemelte, hogy minden eddiginél "sokszínűbbek és élénkebbek" a német-lengyel kapcsolatok.

A két szomszédos országot "szorosan összeköti az intenzív civiltársadalmi, gazdasági és kulturális együttműködés". A "bizalmon alapuló és konstruktív német-lengyel együttműködésből az EU és a NATO is profitál", ezért "számomra kiemelt cél társadalmaink fejlett kapcsolatának ápolása és erősítése Önnel közösen" - írta Angela Merkel.

Hozzátette, hogy örömmel várja személyes találkozásukat az EU tagországainak állam-, illetve kormányfőit összefogó Európai Tanács csütörtökön kezdődő brüsszeli tanácskozásán.

Andrzej Duda lengyel elnök hétfőn nevezte ki miniszterelnöknek Mateusz Morawieckit a múlt héten lemondott Beata Szydlo helyébe, aki tárca nélküli kormányfőhelyettes az új kormányban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!