Az amerikai állami postaszolgálat vezetője felfüggesztette a reformok végrehajtását

Külföld, 2020.08.19

A novemberi választásokig felfüggesztette a tervezett reformintézkedéseket az amerikai állami postaszolgálat (USPS) nemrégiben kinevezett új vezetője a keddi bejelentése szerint.

A reformtervek között szerepelt - más intézkedések mellett - a postahivatalok számának csökkentése és nyitvatartási idejük rövidítése országszerte. Louis DeJoy leszögezte: ezek az elképzelések még az ő kinevezése előtt készültek, és megvalósításukat is elődje kezdte meg.

Közleményében hangsúlyozta: a reformokat azért függeszti fel, hogy még a látszatát is elkerülje annak, hogy a USPS befolyásolni akarná a választási folyamatot. Megjegyezte, hogy nem zárnak be postahivatalokat, nem csökken a nyitvatartási idejük, és nem mérséklik a postaládák számát sem.

A döntést DeJoy azt követően jelentette be, hogy demokrata párti politikusok azzal vádolták meg a USPS-t: lassítani akarja a levélszavazatok szállítását és így az összeszámlálásukat is, ezzel segítve a versenyben Donald Trump elnököt, aki ellenzi a levélszavazást.

A Fehér Ház elhatárolta magát a kialakult vitától. Trump kedden az arizonai Yumában megtartott kampányrendezvényén újságírói kérdésre válaszolva kijelentette: nincs köze DeJoy döntéséhez.

Mark Meadows, a Fehér Ház kabinetfőnöke kedden azt hangoztatta, hogy Trump soha nem adott utasításokat a USPS-nek sem reformintézkedésekre, sem a levélszavazatokkal kapcsolatos lépésekre.

A The Washington Post című lap kedden arról adott hírt, hogy legalább 21 tagállam tervezi per indítását a USPS ellen, mert a postaszolgálat törvényt sértett azzal, hogy a kongresszus illetékes bizottságának jóváhagyása nélkül akart változtatásokat végrehajtani a működésében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!