Az amerikai Demokrata Párt vezetője hackertámadás kísérletéről értesítette az FBI-t

Külföld, 2018.08.22

Hackertámadás kísérletéről értesítette a Szövetségi Nyomozó Irodát (FBI) az amerikai Országos Demokrata Bizottság (DNC), a Demokrata Párt vezető szervének vezetője, Tom Perez.

Amerikai sajtóértesülések szerint hackerek a párt választói adatbázisához akartak hozzáférni. A DNC-t kedd reggel egy felhőszolgáltatást nyújtó internetszolgáltató és egy kiberbiztonsági cég arról értesítette, hogy ismeretlenek hamis login-oldal létrehozásával megpróbáltak hozzáférni a DNC felhasználóinak listájához és jelszavaihoz, ezek révén pedig a párt adatbázisához. A Demokrata Párt közlése szerint egyelőre folyik a nyomozás, hogy kik állhatnak a hackertámadás hátterében. Az FBI nem nyilatkozott.

A párt kiberbiztonságért felelős tisztségviselője, Bob Lord szerdán a Demokrata Párt tagállami bizottsági vezetőinek chicagói tanácskozásán tájékoztatta a középszintű pártvezetőket a történtekről.

Lord a CNN hírtelevíziónak leszögezte: "Ezek a fenyegetések komolyak, és ezért fontos, hogy mindannyian együttműködjünk, ez ellen egyedül nem lehet fellépni". Hozzátette: szükségesnek látja, hogy a Trump-kormányzat az eddigieknél is agresszívabb lépéseket tegyen a választási rendszer védelmében. A kormányzat felelősségének nevezte az amerikai demokrácia megvédését.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!