Az arizonai törvényhozásban kezdődött meg a néhai John McCain szenátor búcsúztatása

Külföld, 2018.08.29

Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti: <br />&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Washington, 2018. augusztus 29., szerda (MI) - Az arizonai törvényhozásban kezdődött meg szerdán a néhai John McCain arizonai republikánus szenátor búcsúztatása.

A szombaton elhunyt politikust az arizonai törvényhozás phoenixi épületében ravatalozták fel, éppen azon a napon, amikor 82 éves lett volna.

Mielőtt a gyászolók leróhatták kegyeletüket a koporsónál, a családtagok és McCain legszorosabb munkatársai emlékeztek az elhunyt politikusra.

Doug Ducey, Arizona kormányzója rövid beszédében Arizona "legkedvesebb fogadott fiának" nevezte a Panamában született szenátort.

A koporsónál elsőként McCain családtagja rótták le kegyeletüket, felesége és hét gyermeke. A néhai politikusnak az első házasságából három, a másodikból szintén három gyermeke született, és örökbe fogadtak egy bangladesi kislányt is.

Csütörtökön Joe Biden volt amerikai alelnök mond búcsúbeszédet a phoenixi ravatalnál, majd a koporsót Washingtonba szállítják, ahol a kongresszusban ravatalozzák fel.

A gyászszertartást a washingtoni protestáns katedrálisban tartják szombaton, majd vasárnap a marylandi Annapolis haditengerészeti akadémiájának sírkertjében helyezik John McCaint örök nyugalomra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!