Az Audi nem tervezi a TT sportautó típus gyártásának leállítását

Autók, 2018.04.17

Nem tervezi az Audi a győri üzemében készülő TT sportautó típus gyártásának leállítását - mondta a német autógyártó társaság egy szóvivője az MTI-nek kedden egy német lapjelentéssel kapcsolatban, amely szerint a cég formálódó új stratégiájában nincs helye a TT-nek.

Elkezdődött az Audi TT Roadster sorozatgyártása Győrben A rövidesen húsz éves születésnapját ünneplő TT az Audi "nagyon nagy sikertörténete, és természetesen szeretnénk, hogy ez a történet folytatódjék, ezért nem szüntetjük be a gyártást" - mondta a szóvivő, spekulációnak minősítve a modell közelgő végéről szóló híreket.

A TT valamennyi versenytársat együttvéve a legnépszerűbb a kategóriájában, és "nagyon a szívünkhöz nőtt". A következő hónapokban el is készül az aktuális generáció megújított változata, és "nem ez lesz az utolsó" - tette hozzá.

A TT gyártása az Audi győri üzemében "jóval a 2020 utáni évekig biztosított" - húzta alá.

A gyártás beszüntetéséről szóló médiaspekulációk alapja az lehet, hogy a sportautók piaci szegmensében jelenleg csökken az eladások száma, és a városi terepjárók (SUV) törnek előre - mondta.

Az Auto Bild című lap a napokban azt írta, hogy már nem éri meg kétajtós autókat gyártani, mert egyre kisebb a kereslet, és nem javít a helyzeten, hogy "a TT az Audi ikonjának számít".

A bajorországi Ingolstadtból irányított cég pénzt akar keresni a sportautóval, "és mivel ez már nem megy, a TT-t - az A5 típussal együtt - az örök vadászmezőkre küldik" - áll a beszámolóban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!