Az Európai Beruházási Alap és az Erste Group szociális vállalkozásokat támogat

Külföld, 2018.06.19

Az Európai Beruházási Alap és az Erste Group bankcsoportot alkotó hét pénzintézet 50 millió eurós (mintegy 15,5 milliárd forint) garanciamegállapodást kötött, a pénzből szociális vállalkozásokat finanszíroznak a foglalkoztatás és a szociális innováció európai uniós programjában - közölte az Európai Bizottság kedden.

A tájékoztatás szerint a megállapodás lehetővé teszi, hogy az Erste Group helyi bankokból álló hálózata a következő 5 évben 50 millió euró összértékben hitelt nyújtson legalább 500 szociális szervezetnek Ausztriában, Csehországban, Horvátországban, Magyarországon, Romániában, Szerbiában és Szlovákiában.

Marianne Thyssen foglalkoztatásért, szociális ügyekért, munkavállalói készségekért és mobilitásért felelős uniós biztos kiemelte, a megállapodásnak köszönhetően a szociális vállalkozások támogatást kapnak üzleti tevékenységük megkezdéséhez és fejlesztéséhez, ami által például munkahelyeket hoznak létre.

Az EU által támogatott programnak köszönhetően például a szociális vállalkozások és a nonprofit szervezetek csökkentett kamatlábú kölcsönt vehetnek fel.

Az Erste Group közölte, főként olyan innovatív, szociális irányultságú szervezeteket finanszíroz a programban, amelyek hátrányos helyzetű, a társadalom peremére szorult, illetve kiszolgáltatott helyzetben lévő társadalmi csoportoknak nyújtnak oktatási, egészségügyi és szociális szolgáltatásokat, illetve ezen csoportok foglalkoztatását segítik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!