Az Európai Bizottság a vállalkozások határokon átnyúló működését könnyítené

Külföld, 2018.04.25

Az Európai Bizottság új társasági jogi szabályokra tett javaslatot, melyek a vállalkozások összeolvadását, szétválását és belső piacon belüli mozgását érintik, valamint megkönnyítik a vállalkozások határokon átnyúló működését és az online megoldások használatát - közölte az uniós bizottság szerdán.

A tájékoztatás szerint az Európai Bizottság az új jogszabály révén több költségcsökkentő és időtakarékos online megoldást kíván bevezetni az európai vállalkozások számára, másrészt lehetőséget szeretne biztosítani a vállalkozók számára, hogy szabadon megválaszthassák, hol folytatják üzleti tevékenységüket, hogyan növekedjenek és szervezzék át társaságukat.

A javaslat közös uniós eljárásokat határoz meg a vállalkozások székhelyáthelyezésére, összeolvadására vagy szétválasztására vonatkozóan, amennyiben ezekre határokon átnyúló jelleggel kerül sor. Az új szabályok egyúttal biztosítják a munkavállalók jogainak megfelelő védelmét, és azt is garantálják, hogy a módosításokat ne lehessen kihasználni adócsalás vagy adóelkerülés céljára. Az új szabályok a vállalkozásalapítási eljárás és a vállalkozások működtetésének digitalizálásával ösztönzik majd a cégek növekedését.

Az új szabályok alapján a vállalkozások többek között egyszerűsített eljárás keretében helyezhetik majd át székhelyüket az egyik tagállamból egy másikba, és minden országban online jegyeztethetik be magukat, hozhatnak létre új fióktelepeket, és nyújthatnak be a cégnyilvántartásba dokumentumokat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!