Az Európai Bizottság új biogazdasági stratégiát mutatott be

Külföld, 2018.10.11

Az Európai Bizottság új biogazdasági stratégiát dolgozott ki, amelynek célja a megújuló erőforrások fenntartható használatának javítása és fokozása az éghajlatváltozás kihívásainak kezelése és a fenntartható fejlődés érdekében - közölte Jyrki Katainen munkahelyteremtésért, növekedésért, beruházásokért és versenyképességért felelős uniós biztos csütörtökön.

Az uniós biztos elmondta, a biogazdaság, vagyis a fenntartható körforgásos gazdaság megvalósítása érdekében az uniós bizottság három fő célkitűzés keretében tizennégy konkrét intézkedést fog elindítani 2019-ben.

Ezek között szerepel a bioalapú ágazatok bővítése és megerősítése, amelynek érdekében a bizottság 100 millió euró értékben létrehoz egy körforgásos Biogazdasági Tematikus Beruházási Platformot, hogy a bioalapú újítások hamarabb bekerüljenek a piacra. Elősegíti az új, fenntartható biofinomítók elterjedését Európában, és kísérleti intézkedéseket indít a hulladékgazdálkodás és a széngazdálkodás területén.

Uniós szintű nyomonkövetési rendszert hoz létre a fenntartható és körkörös biogazdaság felé tett haladás nyomon követésére, azaz adatgyűjtés révén javítja a tudásbázist és az egyes biogazdasági területek megértését. Iránymutatást ad és előmozdítja a helyes intézkedések kialakítását és alkalmazását a biogazdaság biztonságos ökológiai korlátok közötti működése érdekében - közölte az uniós biztos.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!