Az amerikai elnök ismét egységre és összefogásra szólította fel honfitársait

Külföld, 2017.08.23

Donald Trump amerikai elnök ismét egységre és összefogásra szólította fel honfitársait, ezúttal a nevadai Renóban mondott beszédében.

Donald Trump szerdán a legnagyobb amerikai veteránszövetség, az 1919-ben alapított American Legion renói kongresszusán mondott beszédet.

Az elnök azt hangsúlyozta, hogy eljött az idő a megosztottság okozta sebek begyógyítására. "Egy nép vagyunk, egy hazával, egy zászlóval" - fogalmazott. Megerősítette korábban már többször is kifejtett álláspontját, miszerint nem a bőr színe, a jövedelem nagysága, a pártok politikája határozza meg az embert, hanem "a bennünk lévő emberség". Hozzátette: "nem létezik olyan mély megosztottság, amelyen ne lehetne felülkerekedni".

Trump kiemelte a történelem és a kultúra, valamint a morális és hazafias értékek megőrzésének fontosságát. Kifejezetten a veteránokhoz szólva leszögezte: szervezetük megtanította az ifjabb nemzedékeknek az amerikai értékek szeretetét és tiszteletét, köztük az állampolgársággal járó kötelességeket és a hazához való hűség tiszteletét is.

A beszéd után Donald Trump aláírta azt a rendelkezést, amely megkönnyíti a veteránok számára, hogy a rokkantságuk megállapítására vonatkozó döntéseket gyorsabban megfellebbezhessék és általában az egész rokkantosítási folyamatot felgyorsíthassák a veteránügyi minisztériumnál. A Fehér Ház szóvivője szerint jelenleg az Egyesült Államokban 470 ezer háborús veterán várakozik ügyének elbírálására.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!