Az amerikai képviselőház elfogadta a kormány működésének finanszírozásáról szóló törvényjavaslatot

Külföld, 2017.09.14

Az amerikai képviselőház csütörtökön elfogadta a kormány működésének finanszírozásáról szóló törvényjavaslatot.

A törvényjavaslat 1200 milliárd dollárt irányoz elő az október 1-jén kezdődő pénzügyi évre. A képviselőház 211:198 arányban szavazta meg, de még a szenátusnak is voksolnia kell róla.

A törvényjavaslat 658,1 milliárd dollárt szán a védelmi minisztérium kiadásaira, 44,3 milliárd dollárt juttat a belbiztonsági minisztériumnak, és 1,6 milliárd dollárt különít el az amerikai-mexikói határon építendő fal számára.

A megszavazott javaslat felfüggeszti az adóhivatalnak azt az eddigi kötelezettségét, hogy büntetőintézkedéseket foganatosítson azokkal szemben, akik nem hajlandóak egészségbiztosítást kötni. A szankcionálást az Obamacare néven ismert és máig érvényben lévő egészségbiztosítási törvény írta elő.

Kevin McCarthy, a képviselőház republikánus frakciójának vezetője közleményében dicsérte a képviselők döntését. Mint kifejtette, a döntés azt tükrözi, hogy Washingtonban ezután "másként használják fel az adófizetői dollárokat". Kiemelte, hogy a korábbiaknál több pénz jut majd a nemzetbiztonságra, a veteránok megsegítését célzó programokra és a határvédelemre is. McCarthy szerint fontos döntés, hogy csökkentették a szövetségi környezetvédelmi hivatal (EPA) költségvetését.

A demokraták figyelmeztettek arra, hogy a törvényjavaslatot át kell majd dolgozni, mert jelenlegi formájában a szenátusban még megbukhat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!