Az Egyesült Államok elítélte a letartóztatásokat a korrupció elleni orosz tüntetéseken

Külföld, 2017.03.27

Az amerikai külügyminisztérium elítélte az oroszországi tüntetések több száz résztvevője, köztük az ellenzéki Alekszej Navalnij őrizetbe vételét.  

Vasárnap este a minisztérium szóvivője, Mark Toner közleményt adott ki, amely a demokratikus értékek elleni fellépésnek minősíti a letartóztatásokat.

"Felszólítjuk Oroszország kormányát, hogy azonnal bocsássa szabadon az összes letartóztatott békés tüntetőt" - olvasható Toner közleményében, hozzátéve, hogy Washingtont "zavarba ejti" az ismert ellenzéki politikus, Alekszej Navalnij őrizetbe vétele.

Oroszországban vasárnap a hatóságok szerint törvényellenesen tartottak korrupcióellenes megmozdulást Moszkvában és több nagyvárosban. A tüntetéseket a Kreml már megkezdésük előtt törvényelleneseknek és provokatívaknak minősítette. A protestálók a többi között Dmitrij Medvegyev kormányfő távozását követelték, akit a Navalnij vezette Korrupcióellenes Küzdelem Alapítvány 70 milliárd rubel - 350 milliárd forint - értékű korrupcióval vádolt meg egy videóban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!