Az Unicredit megvásárolná a német Commerzbankot

Külföld, 2017.09.21

Az olasz Unicredit bank megvásárolná a német Commerzbankot, és már jelezte is érdeklődését a német kormánynak - jelentette csütörtökön a Handelsblatt című német üzleti lap.

A lap forrásai szerint egyelőre informális megbeszéléseket folytattak, és a felvásárlás középtávon jöhet szóba. A német pénzügyminisztérium első lépésként azt vizsgálja, hogy mennyire komoly az olasz bank szándéka, de majd csak a vasárnapi szövetségi parlamenti (Bundestag-) foglalkozik részletesebben az üggyel.

A német államnak 15 százalékos tulajdonrésze van a Commerzbankban, ezt 2009-ben szerezte, hogy hozzájáruljon a nemzetközi pénzügyi válságban megrendült bank stabilizálásához.

A pénzügyminisztérium egy szóvivője azt mondta, mindig is úgy tervezték, hogy a tulajdonrészt nem tartják meg örökre, hanem az adófizetőknek hasznot hajtva túladnak rajta. Hozzátette, hogy számos ügyben veszik fel velük a kapcsolatot pénzügyi befektetők, de ezekről a megbeszélésekről sosem közölnek részleteket.

Az Unicreditnél és a Commerzbanknál nem nyilatkoztak az ügyről - írta a Handeslblatt.

A lap szerint az Unicredit legkorábban 2019-ben egyesülhet a Commerzbankkal, valószínűleg részvénycsere révén. Az Unicredit piaci értéke 38 milliárd euró Commerzbanké 13,5 milliárd euró, ezzel a második legnagyobb német hitelintézet, a Deutsche Bank után.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!