Balog: ki kell alakítani a párbeszéd új kultúráját Európában

Külföld, 2018.03.03

Ki kell alakítani a párbeszéd új kultúráját az Európai Unióban, hogy a kontinens nyugati része jobban megértse a kelet- és közép-európai térséget, eltávolodjon a "moralizáló ítélkezés" gyakorlatától - mondta Balog Zoltán szombaton egy németországi tanácskozáson.

Az emberi erőforrások minisztere a Szászország tartománybeli St. Marienthal kolostorban a kormányzó Kereszténydemokrata Unióhoz (CDU) közel álló Konrad Adenauer Alapítvány (KAS) szemináriumán tartott előadásában kiemelte, hogy a Baltikumtól a Fekete-tengerig húzódó térség uniós csatlakozásával "nem újraegyesült, csak kiegészült" az EU, a valódi egyesüléshez, igazi egymásra találáshoz szükséges párbeszéd elmaradt.

Ennek tulajdonítható az is, hogy Nyugaton még mindig nemigen értik a migrációval kapcsolatban a visegrádi négyekkel és a térség más országaival kialakult nézeteltéréseket, amelyek "valójában többek, mint nézeteltérések" - mondta Balog Zoltán, hangsúlyozva, hogy a migrációs válság során Magyarország volt az egyetlen tagállam, amely betartotta az EU-s előírásokat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!