Belbiztonsági miniszter: Rendkívüli mértékben csökkent az illegális bevándorlók aránya az amerikai-mexikói határon

Külföld, 2017.04.05

Rendkívüli mértékben csökkent az illegális bevándorlók aránya az amerikai-mexikói határon az amerikai belbiztonsági miniszter szerint.

John Kelly a szenátus belbiztonsággal foglalkozó bizottságának szerdai meghallgatásán arról számolt be, hogy míg februárban több mint 24 ezer, illegálisan az Egyesült Államokba törekvő embert tartóztattak fel a határon, márciusra ez az arány 17 ezerre apadt. Tizenhét év óta nem volt ilyen alacsony az illegális bevándorlók aránya. Jelentősen csökkent a családok és az egyedül érkező gyermekek száma is.

John Kelly úgy vélte: ez a csökkenés "nem a véletlen műve", hanem Donald Trump elnök politikájának a következménye. Meggyőződésének adott hangot, hogy eredményes volt az az elrettentőnek szánt intézkedés, amelynek értelmében a letartóztatott szülőket elválasztják a gyermekeiktől és külön őrzik őket. Szerinte ugyanis ez ugyancsak jelentősen hozzájárult a bevándorlók számának csökkenéséhez. A tárcavezető ugyanakkor leszögezte: nem tartja valószínűnek, hogy a Trump elnök által megígért "nagy és csodaszép" falat a 3200 kilométer hosszan nyújtózó amerikai-mexikói határ mentén végig felépítik majd.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!