Beszünteti működését az orosz Saratov Airlines

Külföld, 2018.05.30

Beszünteti működését szerdán az orosz Saratov Airlines, amelynek Antonov An-148-as típusú regionális gépe idén februárban 71 emberrel a fedélzetén, nem sokkal a felszállás után lezuhant.

A légitársaság honlapján közölte, hogy a Roszavijacija orosz légügyi hatóság május 31-ével jogerősen visszavonta a légitársaság légi jármű üzembentartói (AOC) engedélyét, ezért a Saratov Airlines minden járatát leállította, üzemelését beszüntette.

A szaratovi központú légitársaság Antonov An-148-as típusú regionális repülőgépe februárban a 703-as, Moszkva-Orszk járat teljesítése közben szenvedett balesetet. Nem sokkal a felszállás után a gép 71 emberrel a fedélzetén lezuhant, senki nem élte túl a katasztrófát. Az orosz balesetvizsgálók elsődleges megállapításai szerint a gép sebességének mérését szolgáló Pitot-csövek eljegesedése okozta a katasztrófát.

A balesetet követően a Roszavijacija rendkívüli vizsgálatot tartott a cégnél, ennek során számos repülésbiztonsági hiányosságot tárt fel, ezért először áprilisig, majd május végéig felfüggesztette a társaság AOC-engedélyét. A Saratov Airlines eközben Ivolga Airlines név alatt új járatokat indított, a hatóság azonban legutóbbi végzésében június 1-jétől is megtiltotta a cégnek a jegyek értékesítését, és egyúttal visszavonta az AOC-engedélyt. Erre reagálva közölte a légitársaság szerdán, hogy a Saratov Airlines leállítja működését.

A céget 1931-ben alapították, központja Szaratovban és Krasznojarszkban van, flottája gerincét Jakovlev Jak-42-esek adják.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!