Bloomberg a novemberi választásokon demokrata párti jelölteket támogat

Külföld, 2018.06.21

Michael Bloomberg milliárdos amerikai üzletember - aki a Bloomberg hírügynökségnek is tulajdonosa - bejelentette: a novemberi félidős választásokon, amikor megújítják az alsóház egészét és a szenátus mintegy harmadát, csakis demokrata párti politikusokat fog támogatni.

Bloomberg, aki korábban New York polgármestere volt, 2018. márciusában pedig António Guterres, az ENSZ főtitkára a világszervezet klímaügyi különmegbízottjává nevezte ki, szerdán jelentette be, hogy várhatóan 80 millió dollárt szán demokrata párti politikusok támogatására. Azt szeretné elérni, hogy a szövetségi képviselőházban a demokraták kerüljenek többségbe.

A volt városvezető közleményben jelentette be szándékát, hangsúlyozva, hogy véget vetne a republikánusok "abszolút hasznavehetetlen" kormányzásának. "A republikánusoknak a kongresszusban két évük volt arra, hogy bebizonyítsák, képesek a kormányzásra, de kudarcot vallottak" - fogalmazott.

A milliárdos leszögezte: sok a nézetkülönbsége a demokratákkal, különösen azokkal, akik a választásokban csak arra látnak lehetőséget, hogy alkotmányos eljárással elmozdíttathassák Donald Trump elnököt, de az ország nem engedhet meg magának még egy olyan törvényhozást, amelynek tagjaiból hiányzik a bátorság, hogy túllépjenek a pártérdekeken, és nem képesek az összefogásra. A kommünikében Bloomberg nem részletezte, hogy kiket és mely szövetségi államokban kíván támogatni.

Michael Bloomberget politikailag függetlenként tartják számon az amerikai politikai és közéletben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!