Bocskor Andrea: meg kell állítani a kárpátaljai magyarok ellen intézett támadásokat!

Külföld, 2018.02.27

Meg kell állítani a kárpátaljai magyarok elleni támadások sorozatát, nem lehet szó nélkül hagyni, hogy hajnalban ismét megtámadták a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) irodáját Ungváron - hangsúlyozta kedden Bocskor Andrea fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő.

A képviselő az MTI-hez is eljuttatott közleményében leszögezte: "Felháborító, ami jelenleg a soknemzetiségű, eddig békés Kárpátalján zajlik. Bizonyos erők egyre inkább azon dolgoznak, hogy felborítsák a rendet és a békét, konfliktust akarnak provokálni és meg akarják félemlíteni a magyarokat."

A történtek Bocskor Andrea szerint "nyilvánvalóan a kárpátaljai magyarság elleni támadásnak tudhatók be, amit nem lehet szó nélkül hagyni".

"Már csak az a kérdés: vajon kinek az érdeke lehet ez?!" - írta a politikus.

Ismeretlenek kedd hajnalban felgyújtották a KMKSZ központi irodáját Ungvár belvárosában, és az épület jelentős része kiégett. Egy hónapon belül ez már a második támadás az iroda ellen. Az előző, sikertelen gyújtogatási kísérlet február 4-én történt, annak elkövetésével az ukrán hatóságok két lengyel állampolgárt gyanúsítanak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!