Bűnözőket és szélsőségeseket szállított Olaszországba egy tunéziai embercsempész-szervezet

Külföld, 2017.06.06

Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti:<br />&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Róma, 2017. június 6., kedd (MTI) -&nbsp;&nbsp;Tizenöt személyt vettek őrizetbe az olasz hatóságok Szicíliában kedden: egy tunéziai embercsempész-szervezet tagjait, akik az afrikai országból távozni akaró személyeket szállítottak Európába, közöttük körözött bűnözőket és a feltételezések szerint terroristákat is.

A szicíliai Palermó ügyészsége irányította hatósági akcióban őrizetbe vették az embercsempész-banda 28 éves, tunéziai vezetőjét is. A többiek Szicíliában vagy Olaszország más részén élő tunéziaik vagy olaszok.

A szervezet olyan személyeket szállított a dél-olaszországi szigetre, akiknek "sürgősen" el kellett hagyni Tunéziát és minél előbb Európába akartak átjutni. Kiemelt szállítási díjért, fejenként 2000-3000 euróért, kevesebb mint négy óra alatt a szicíliai Marsala város partjaira szállították őket nagyon jól felszerelt, gyors motoros hajókkal. Szicíliában a szervezet váltás ruhát, ideiglenes szállást és járművet vagy további szállítást biztosított Olaszország északi térsége vagy Európa más országai felé. A szervezet hetente kétszer tette meg az utat Tunézia és Szicília partjai között. A számítások szerint utanként a szervezet 40 ezer eurót keresett.

Az olasz hatóságok közlése szerint a Szicíliába hozott személyek között Tunéziában körözött bűnözők, valamint dzsihadista nézeteket valló, terrorista gyanús férfiak is voltak.

Lefoglalták a szervezet két hajóját és tiz járművet.

(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!