CNN: Trump egyik tanácsadója találkozót akart szervezni Vlagyimir Putyinnal

Külföld, 2017.08.24

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Donald Trump előválasztási stábjának képviselői közötti találkozót akart megszervezni tavaly Rick Dearborn, az amerikai elnök tanácsadója - közölte forrásaira hivatkozva csütörtökön a CNN amerikai hírtévé.

Az értesülés szerint tavaly júniusban Dearborn, aki jelenleg a Fehér Ház helyettes kabinetfőnöke, rövid levelet küldött erről kampánystáb tagjaihoz. Ez a e-mail most felkeltette a kampánystáb és Oroszország kapcsolatait vizsgáló kongresszusi bizottság tagjainak az érdeklődését.

A CNN állítása szerint az elektronikus levélben Dearborn egy bizonyos férfira utal, aki "találkozót akart szervezni Trump magas rangú képviselői és Putyin között". A levélben - hangsúlyozta a hírtévé - a férfi neve helyett "WV" kezdőbetűk szerepeltek. Az egyik forrás ezt Nyugat-Virginiaként (West Virginia) azonosította. "Nem tudni, hogy ki ez az ember, mit akart és Dearborn vajon kérésre cselekedett-e" - számolt be a CNN.

Az egyik forrás azt is közölte, hogy a levélben Dearborn kételyeinek adott hangot a találkozóval kapcsolatban.

A CNN állítja, hogy Dearborn tevékeny szerepet vállalt Trump egyik külpolitikai kérdésekkel foglalkozó, tavaly áprilisban Washingtonban tartott előválasztási beszédének megszervezésében. Ezen a rendezvényen állítólag részt vett Szergej Kiszljak washingtoni orosz nagykövet is.

A Fehér Ház nem reagált az ügyre. "Nem kívánunk olyan dokumentumokat kommentálni, amelyek feltehetően kiszivárogtatás útján kerültek a sajtóhoz" - mondta Sarah Huckabee Sanders szóvivő.

Korábban az amerikai tömegtájékoztatási eszközök arról számoltak be, hogy Trump egy másik tanácsadója, George Papadopoulos tett állítólag kísérletet arra, hogy megszervezze Putyin és Trump találkozóját a választások előtt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!