Cseh választás - Andrej Babis szerint az ANO nem jelent veszélyt a demokráciára

Külföld, 2017.10.21

Az ANO Európa-párti mozgalom, és nem jelent veszélyt a demokráciára - mondta szombaton este Prágában Andrej Babis, a hétvégi csehországi képviselőházi választások győztese.

A sajtótájékoztatója elején elhangzott nyilatkozatával Andrej Babis nyilvánvalóan azokra a cseh és külföldi médiában megjelent véleményekre reagált, amelyek szerint az ANO győzelme veszélyt fog jelenti Csehország számára.

A politikus közölte: a parlamentbe bejutott minden párt elnökét tárgyalásokra hívta meg az új képviselőház alakuló ülésével kapcsolatban. A hatályos szabályok szerint a képviselőház megalakulása nélkül minden további politikai lépés lehetetlen. "Remélem, lesz érdeklődés a javaslatunk iránt" - jegyezte meg a politikus. Babis arra számít, hogy a tárgyalások folyamán a kormányalakítás kérdése is napirendre kerül.

A parlamentbe jutott pártok elnökei ugyanakkor azt állították, nem fognak kormánykoalícióra lépni Babissal, aki ellen büntetőeljárás van folyamatban az uniós támogatásokkal való visszaélés gyanúja miatt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!