Csökkentő tendenciát mutat a bűnelkövetés Belgiumban

Külföld, 2018.10.11

Az elmúlt tíz év során 19 százalékkal csökkent a belga fővárosban elkövetett bűnesetek száma, bizonyos bűntettek és jogsértések azonban elszaporodtak - közölte a La Libre Belgique című belga napilap csütörtökön.

A brüsszeli bűnmegelőzésért és biztonságért felelős szolgálat (BPS) friss jelentése szerint a tíz évvel ezelőtti adatokhoz képest, amikor több mint 180 ezer bűnesetet regisztráltak, idén mintegy 145,5 ezer esetben kellett intézkedni a rendőröknek Brüsszelben.

Kiemelték, a kisebb lopások és a zsarolások, vagy egyéb pénzhez köthető visszaélések száma 36 százalékos csökkenést mutat.

Más bűncselekmények ugyanakkor gyakoribbá váltak, ilyen a járműlopás, vagy parkoló autók feltörése, az erőszakos rablás, valamint ide sorolták a diszkrimináció és a rasszizmus miatt indított lejárásokat is. A kerékpárlopások száma tíz év alatt megháromszorozódott, a kábítószerhez köthető esetek és a csendháborítás is növekvő tendenciát mutatnak.

A beszámoló szerint minden bűncselekmény esetében az öt legproblematikusabb terület a főváros központjában található. Ilyen a brüsszeli főtér, a Grand Place, a Cureghem-negyed, a Porte de Hal környéke, az éjszakai életben kedvet Matonge és az északi pályaudvar melletti Brabant városrészek.

A cikk hozzátette, az elmúlt tíz év során Brüsszel és a brüsszeli régió lakosainak száma 15,5 százalékkal emelkedett, mára eléri a 1,1 milliót.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!