Dmitrij Rogozin veszi át a Roszkoszmosz irányítását

Külföld, 2018.05.24

Dmitrij Rogozin eddigi orosz miniszterelnök-helyettest nevezte ki a Roszkoszmosz állami űrkutatási vállalat élére vezérigazgatónak csütörtökön Vlagyimir Putyin elnök.

Rogozin Dmitrij Medvegyev miniszterelnök előző kormányában a hadi- és az űripart felügyelte és a Roszkoszmosz felügyelőbizottságának elnöke volt, az új kabinetben nem kapott megbízást. Putyin a tisztségviselőt Szentpéterváron fogadva logikusnak nevezte, hogy az űrkutatási vállalatot éppen az irányítsa, aki többször tett neki javaslatokat a Roszkoszmosz további fejlesztésének ösztönzésére. Az elnök azt javasolta a tisztségviselőnek, hogy újítsa meg az intézmény csapatát, és vonjon be annak munkájába tapasztalt szakembereket.

Rogozin korábban, az orosz űrkutatási programban bekövetkezett kudarcokkal kapcsolatban "rendszerszerű hibákkal" vádolta a Roszkoszmosz vezetését, s hangsúlyozta a fiatalítás és a technológiakorszerűsítés szükségességét. A Roszkoszmoszt 2015 augusztusa óta Igor Komarov irányította, aki korábban a kormányzat részeként működő Szövetségi Űrügynökség vezetője volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!