Donald Trump a washingtoni katolikus szentélyben koszorút helyzett el Szent II. János Pál szobránál

Külföld, 2020.06.02

Donald Trump amerikai elnök kedden koszorút helyezett el a Szent II. János Pál pápáról elnevezett washingtoni katolikus szentélyben.

A szentélyt a szövetségi főváros északkeleti részén található katolikus bazilikánál II. János Pál emlékének ajánlott múzeumként nyitották meg 2001-ben. Donald Trump a first ladyvel, Melania Trumppal együtt helyezett el fehér és vörös rózsákból font koszorút és tisztelgett Szent II. János Pál szobra előtt.

Az elnöki pár rövid látogatását Wilton Gregory, Washington érseke közleményben bírálta. "Zavarba ejtőnek és helytelenítendőnek tartom, hogy bármely katolikus intézmény lehetővé tegye, hogy ilyen elképesztően helytelenül felhasználják és manipulálják, megsértve vallási alapelveinket, melyek arra szólítanak valamennyiünket, hogy megvédjük minden ember jogait, még azokéit is, akikkel esetleg nem értünk egyet" - olvasható az érseki kommünikében. Wilton Gregory a közleményt Donald és Melania Trump megérkezése pillanatában adta ki. Donald Trump hétfőn este a Fehér Ház mellett lévő, előző éjjel felgyújtott - de alig károsodott - Szent János episzkopális templomnál tett látogatást, amelyért kedden sok bírálat érte.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!