Donald Trump: a polgári jogok tekintetében még van mit tenni

Külföld, 2017.03.01

Donald Trump amerikai elnök a kongresszus két háza előtt mondott beszédében kedden leszögezte: a polgári jogok tekintetében még van tennivalója az országnak, és az amerikaiak egységesen elítélik a gyűlöletet és a gonoszságot.

Az elnök helyi idő szerint este kilenc órakor kezdte beszédét a kongresszusban a törvényhozás két házának politikusai, a legfelső bíróság tagjai, valamint az amerikai politikai és közélet szereplői előtt.

Trump elnök - utalva arra, hogy az Egyesült Államokban éppen befejeződik az afroamerikaiak történelmére és kultúrájára emlékező Fekete Történelem Hónapja - leszögezte: a hónap eseménysorozata is emlékezteti az amerikai nemzetet a polgári jogok terén megtett hosszú útra, de - tette hozzá - még sok a tennivaló. Az elnök hangsúlyozta, hogy az amerikai zsidó közösségi központokat ért fenyegetésekre, a zsidótemetők meggyalázására és a kansasi lövöldözésre (amelyben egy indiai férfira lőttek rá) hallható reakciók jelzik, hogy az ország a politikát illetően megosztott ugyan, de a gyűlölet és a gonoszság elítélésében egységes.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!