Donald Trump "elképzelni sem tudja", hogy a törvényhozók nem szavazzák meg az egészségbiztosítási törvényt

Külföld, 2017.07.10

Donald Trump amerikai elnök hétfőn Twitter-bejegyzésben közölte: "elképzelni sem tudja", hogy a kongresszusban a törvényhozók nem szavazzák meg az egészségbiztosítási törvényt.

A mikroblogbejegyzésben az elnök úgy fogalmazott: "elképzelni sem tudom, hogy a kongresszus úgy meri elhagyni Washingtont, hogy nem szavazza meg a csodaszép új egészségbiztosítási törvényt".

A törvényhozók a július 4-i amerikai nemzeti ünnep után ezen a héten térnek vissza a kongresszusba, hogy a nyári szünet előtt megvitassák és a szenátusban is elfogadják az egészségbiztosítási törvényt. A képviselőház ugyan már áprilisban megszavazta, a szenátusban azonban nem kapott többséget, és a republikánus szenátorok közül néhányan változtatásokhoz kötik a törvényjavaslat elfogadását. Néhány változtatást már végrehajtottak a tervezeten, ám az elképzeléshez még mindig nincs meg a megfelelő számú voks. A republikánusoknak az elmúlt hetekben sem sikerült megegyezésre jutniuk. John McCain arizonai szenátor vasárnap egy televíziós vitaműsorban egyenesen azt mondta: az egészségbiztosítási törvénytervezet "valószínűleg halott".

Donald Trump egyik legfontosabb választási ígérete volt az Obamacare néven ismert egészségbiztosítási törvény visszavonása és új törvény elfogadása. De még a republikánusok körében sem sikerült egyetértést kikovácsolni: az egyet nem értők egyik része túlságosan is "engedékenynek", másik része viszont túlságosan is szigorúnak tartja a törvényjavaslat egyes elemeit.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!