Donald Trump elnöki rendeletet írt alá a kiberbiztonságról

Külföld, 2017.05.11

A kiberbiztonságról írt alá elnöki rendeletet csütörtökön Donald Trump amerikai elnök.

A rendelettel a republikánus elnök a szövetségi kormányzat számítógépes rendszereinek és az országos infrastruktúra fontos elemeinek védelmét kívánja biztosítani a számítógépes támadások ellen.

A választási kampányban és megválasztása után is Donald Trump a kormánya egyik legfontosabb feladatának nevezte a számítógépes rendszerek biztonságának megteremtését.

A januári beiktatása utáni napokban már aláírt egy ilyen értelmű rendeletet, ám visszavonta, mert további konzultációkat akart különböző szövetségi intézményekkel és informatikai szakemberekkel.

Az amerikai szövetségi intézmények, és főleg a két párt számítógépes rendszerei ellen elkövetett hackertámadások a tavalyi elnökválasztási kampány fontos - és elemzők szerint az elnökválasztás eredményét is befolyásoló - tényezői voltak. Amerikai hírszerző szervezetek igazolták a demokraták elnökjelöltje, Hillary Clinton és pártja számítógépes rendszerei elleni hackertámadások tényét, és egyes elemzők ezeknek az Oroszországnak tulajdonított beavatkozásoknak is tulajdonítják Clinton vereségét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!