Donald Trump: Kína keveset tett Észak-Korea ügyében

Külföld, 2017.03.17

Donald Trump amerikai elnök Twitter-bejegyzésben  bírálta Kínát, amiért szerinte nem gyakorolt kellő nyomást Észak-Koreára.

Az elnök pénteken délelőtt tette közzé álláspontját, mielőtt Angela Merkel német kancellárt fogadta a Fehér Házban.

Trump leszögezte: Kína "keveset tett, hogy segítsen" az észak-koreai politika megváltoztatása érdekében. "Észak-Korea rendkívül rosszul viselkedik. Évek óta játszadozik az Egyesült Államokkal. Kína keveset tett azért, hogy segítsen!" - írta felkiáltójeles bejegyzésében Trump elnök.

A Twitter-üzenetet Donald Trump akkor tette közzé, amikor az ázsiai körúton lévő Rex Tillerson külügyminiszter a dél-koreai fővárosban, Szöulban bejelentette, hogy az Egyesült Államok elképzelhetőnek tart még egy megelőző katonai csapást is Észak-Korea ellen, és visszautasít minden tárgyalást Phenjannal mindaddig, amíg nem hagy fel fegyverkezési programjával.

"Hadd legyek világos: a stratégia megfontolásokból tanúsított türelem politikája véget ért. Új típusú diplomáciai, biztonságpolitikai és gazdasági intézkedések lehetőségeit kutatjuk" - fogalmazott az amerikai diplomácia vezetője, aki mindazonáltal leszögezte, hogy Washington nem akar katonai konfliktust.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!