Egy palesztin merénylő csavarhúzóval támadt izraeli katonákra, rálőttek

Külföld, 2017.06.01

Egy palesztin nő csavarhúzóval támadt izraeli katonákra Ciszjordániában. A katonák tüzet nyitottak rá, s súlyosan megsebesítették - jelentette csütörtökön a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.

A támadás Ciszjordánia északi részén, Szamáriában, a Mavo Dotán nevű telep bejáratánál történt. A megtámadott katona könnyebben sérült meg a hasán. A merénylőt súlyos sebesülésekkel, válságos állapotban szállították kórházba.

Legutóbb május 23-án történt késeléses merénylet Izraelben Netanyában, amikor egy 45 éves palesztin merénylő a nyakán sebesített meg egy katonát, aki szintén tüzet nyitott, s megsebesítette támadóját. Egy járókelő is megsérült.

2015 ősze, a legújabb erőszakhullám óta számos késeléses, gázolásos és fegyveres merényletet próbáltak elkövetni palesztinok, s ezekben a támadásokban 42 izraelit, valamit két amerikai turistát, valamint egy brit állampolgárt öltek meg. Az izraeli biztonságiak 246 palesztint öltek meg, többségüket támadóként azonosították.

Izrael szerint a palesztin politika miatt robbant ki az újabb erőszakhullám. A palesztinok viszont úgy vélik, hogy a több évtizedes izraeli megszállás okozta frusztráltság vezet újabb és újabb merényletekhez.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!