Egyelőre nem vesz részt az Oroszországot érintő vizsgálatokban a hírszerzési bizottság elnöke

Külföld, 2017.04.06

Devin Nunes, a képviselőház hírszerzési bizottságának republikánus vezetője bejelentette, hogy átmenetileg nem vesz részt az Oroszországot érintő vizsgálatokban.  

Közleményében Devin Nunes a kongresszus etikai hivatalához benyújtott panaszokkal indokolta döntését. A kaliforniai politikus márciusban sajtóértekezleten jelentette be: hitelt érdemlő információi vannak arról, hogy Donald Trumpot és munkatársait az előző elnök, Barack Obama lehallgattatta. Nunes azóta sem fedte fel forrásait, sajtóhírek szerint a Fehér Házból kapott segítséget. Nunes ellen panaszt nyújtottak be, a politikus ugyanis titkosított információkat hozott nyilvánosságra, s ezekről egyáltalán nem tájékoztatta a bizottság tagjait. "Több baloldali csoport panaszt nyújtott be ellenem a kongresszus etikai hivatalánál. Vádjaik teljes egészében hamisak és politikailag motiváltak, és szerte is foszlanak most, hogy az amerikai nép kezd rájönni az igazságra amerikai állampolgárok nevének nyilvánosságra hozataláról és a hatalommal történt visszaélésről" - fogalmazott közleményében a republikánus politikus.

Devin Nunes hozzátette: "a vádak megalapozatlansága ellenére is" a bizottság és az egész törvényhozás érdekében az etikai hivatal vizsgálata idejére visszavonul az Oroszországnak a tavalyi elnökválasztási kampányba történt beavatkozását firtató vizsgálatból. A politikus ezzel kapcsolatos munkáját Mike Conaway képviselő veszi át. Devin Nunes továbbra is a képviselőház hírszerzési bizottságának elnöke marad.

Paul Ryan, a képviselőház elnöke közleményben méltatta Nunest és változatlan bizalmáról biztosította őt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!