Eljárást indított a brassói ügyészség Tamás Sándor Kovászna megyei önkormányzati elnök ellen

Külföld, 2018.01.26

Háborús bűnök és népirtás nyilvános támogatása, illetve demagóg eszmék nyilvános hirdetése vádjával indított eljárást az ügyészség Tamás Sándor, Kovászna megye önkormányzatának elnöke ellen - közölte pénteken azt erdélyi Maszol.ro hírportál.

A székelyföldi önkormányzati vezetőt péntek délelőtt hívták be a brassói ügyészségre, ahol ismertették a vádakat. Tamás Sándor a portált arról tájékoztatta, hogy Mircea Diacon, a Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal panaszolta őt be, amiért nyilvánosan bírálta a fogyasztóvédők eljárását, amikor tavaly nyáron a hatóság egy interneten terjesztett, szándékos provokációnak bizonyult videofelvételre alapozva az eladók hiányos román nyelvtudása miatt bírságolt a Székelyföldön.

"A fogyasztóvédelem úgy működik, mint száz évvel ezelőtt Amerikában a Ku Klux Klán: állami segédlettel alkalmazza a kettős mércét és meg akarnak bélyegezni egy népcsoportot" - jelentette ki akkor egy sajtóértekezleten Tamás Sándor.

Elmondása szerint tudatták vele, hogy a háromszéki fogyasztóvédelmi főnök által megnevezett vádpontokért - beigazolódásuk esetén - három hónaptól három évig terjedő börtönbüntetést szabhat ki a bíráság. Tamás Sándor szerint feljelentője félreértelmezte kijelentését, hiszen ő nem Ku Klux Klán tevékenységét népszerűsítette, hanem ellenkezőleg, azt mondta, hogy a fogyasztóvédelem működik úgy, mint egykor a Ku Klux Klán és ez lényeges különbség.

Tamás Sándor úgy vélekedett: Mircea Diacon tevékenysége során bebizonyította, hogy alkalmatlan és méltatlan a Kovászna megyei fogyasztóvédelem vezetésére, egyáltalán bármilyen köztisztség viselésére.

"Azokkal van gond, akik öt lej érőt nem termeltek, de közpénzen megpróbálják megalázni a magyarokat és meg akarnak bélyegezni egy népcsoportot" - idézte a Kovászna megyei önkormányzat vezetőjét az erdélyi hírportál.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!