Erdélyi gyógyszerészek vehettek át magyarországi szakgyógyszerészi bizonyítványt Székelyudvarhelyen

Külföld, 2022.11.26

Erdélyi gyógyszerészek vehettek át szakgyógyszerészi bizonyítványt szombaton Székelyudvarhelyen a Pécsi Tudományegyetem (PTE), a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetem, valamint a Magyar Gyógyszerészi Kamara közös hároméves képzése végén.

Erdélyi gyógyszerészek vehettek át magyarországi szakgyógyszerészi bizonyítványt Székelyudvarhelyen A 2019-ben kezdődött gyógyszertár-üzemeltetés, -vezetés, valamint gyógyszerészi gondozás szakképesítésre 42 erdélyi gyógyszerész iratkozott be, a 36 hónapos képzés végén 34-en tettek sikeres záróvizsgát.

A végzősöket a diplomaosztó rendezvényen Szili Katalin miniszterelnöki megbízott is köszöntötte. Elmondta: az egyéni karrierépítést segítették azzal, hogy magyarországi segítséggel lehetővé tették, hogy a szülőföldön maradva, magyar nyelven folytathassanak posztgraduális tanulmányokat. A most diplomázott szakgyógyszerészek azonban munkájukkal, hivatásukkal hatást gyakorolnak a környezetükre, ezért az egész magyar közösséget erősítik.

Botz Lajos, a PTE Gyógyszerésztudományi Karának dékánja az esemény után az MTI-nek elmondta: a posztgraduális képzést még jelenléti oktatással indították, de a koronavírus-járvány hangsúlyosan az online térbe tolta át a képzést. A dékán megjegyezte, folytatni akarják a székelyudvarhelyi szakképzést, továbbképzést.

A szombati záróvizsga után a szakgyógyszerészek számára a Nemzeti Vizsgabizottság állított ki bizonyítványt. Páva Hanna, az Országos Kórházi Főigazgatóság igazgatója, a Nemzeti Vizsgabizottság elnöke az MTI-nek elmondta: nagyon komoly szakmai presztízst jelent, hogy valaki megszerezte ezt a szakgyógyszerészi szakképesítést.

"Komoly munka van mögötte, komoly befektetés, hogy idáig eljutottak. Fontos, hogy itt a szülőföldjükön használják ezt a tudást, az itteni emberek gyógyulásáért" - nyilatkozta a vizsgabizottság elnöke.

Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke azt hangsúlyozta: a Székelyudvarhelyen szerzett szakgyógyszerészi bizonyítványok egyben tisztelgést jelentenek a város nagy gyógyszerészdinasztiái előtt, ugyanakkor elismerést jelentenek a szolgálatot végzőknek, és biztatást a jövőnek.
(MTI)

Galériánk

Erdélyi gyógyszerészek vehettek át magyarországi szakgyógyszerészi bizonyítványt Székelyudvarhelyen Erdélyi gyógyszerészek vehettek át magyarországi szakgyógyszerészi bizonyítványt Székelyudvarhelyen Erdélyi gyógyszerészek vehettek át magyarországi szakgyógyszerészi bizonyítványt Székelyudvarhelyen Erdélyi gyógyszerészek vehettek át magyarországi szakgyógyszerészi bizonyítványt Székelyudvarhelyen
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!